keskiviikko 2. joulukuuta 2015

A Cruise Straight from Hell

Okei, myönnetään. Otsikko on ehkä aavistuksen yliampuva, mutta ainakin fiilis välittyy :D Meidän viikonloppuinen risteily ei nimittäin mennyt ihan nappiin, sillä meininki laivalla oli kaikkea muuta kuin rentouttava. En ole lukuisista risteilykokemuksistani huolimatta koskaan aiemmin kärsinyt pienestäkään meripahoinvoinnista, mutta tällä kertaa ei ollut mullakaan oksu kaukana, kun laiva keikkui nelimetristen aaltojen keskellä. Siis. En osaa edes sanoin kuvailla sitä keinumista ja ryskettä, mutta aika lähelle pääsee jos kuvittelee itsensä Lintsin viikinkilaivaan (pilkkopimeässä, moneksi tunniksi) ja poistaa siitä kaiken sen tavanomaisen hauskuuden. Jjep, ei ollu kivaa.

Ehdittiin kuitenkin menomatkalla ennen pahinta myräkkää käydä syömässä napamme täyteen Food Garden -ravintolassa. Alkupalat otettiin seisovasta pöydästä, samoin jälkkärit. Niissä ei oikeastaan ollut mitään kovin kummoista, mutta pääruuaksi tilaamani lohi oli kyllä kehumisen arvoinen. (Miinukset ravintolan vihertävästä valaistuksesta, hyi.)

Documents24 (1)

Ruokailun jälkeen pyörittiin hetki tax freessä, mutta pikku hiljaa alkoi hymy hyytyä, kun merenkäynti rupesi yltymään. Vietettiin kirjaimellisesti koko loppuilta hytissä vaakatasossa, eikä käynyt mielessäkään lähteä poukkoilemaan käytäville tai yhtään mihinkään. Joten se ilta menikin tosiaan oksennusta pidätellessä. Kerrassaan hupaisaa.

Laiva ei onneksi ollut lauantaina puolta tuntia enempää myöhässä ja ehdittiin ihan mukavasti pyöriä Tukholman keskustassa. Siellä Black Friday olikin yllättäin Black Weekend, joten monet liikkeet olivat alentaneet hintojaan koko viikonlopuksi. Esimerkiksi kaikki Vero Modan vaatteet olivat -20% alennuksessa, ja sieltä lähtikin loppujen lopuksi kolme riepua matkaan. Ah, sitä materialismionnellisuuden määrää. Löysin myös pari pientä joululahjaa ja jotain sekalaista roinaa itselleni (Espresso Housen minitermarin, harmaat polvisukat jne).

Raahasin koko päivän järkkäriä mukana siinä toivossa, että olisi saanut pari kuvaa Tukholmasta, mutta se synkän harmaa, tuulinen ja sateinen sää ei antanut mitään mahdollisuuksia. "Jouduimme" siis viettämään valtaosan ajastamme putiikeissa ja kauppakeskuksissa seikkaillen. Viimeinen bussi takaisin terminaaliin lähti jo kolmelta, mutta shoppailuintoa meillä olisi kyllä riittänyt vähän pidempäänkin. Jatkettiinkin ostoksia vielä laivan tax freessä, ja löysin sieltä ihan täydelliset tummansiniset Selectedin farkut! Myös pari OPI:n kynsilakkaa ja Tangle Teezer tarttuivat matkaan.

Tarkoituksena oli mennä laivan lähdettyä buffettiin mässäilemään, mutta jouluruuat eivät pahemmin meitä houkutelleetkaan. Päätettiin sen sijaan hemmotella itseämme kunnon illallisella Ocean Grill -ravintolan puolella, eikä kyllä kaduttu tätä päätöstä hetkeäkään. Ruoka ja viini olivat niin kohdillaan, että melkein harmitti ettei illastettu kyseisessä paikassa molempina iltoina. Tämä oli kuitenkin äärimmäisen mukava päätös tälle pahaenteisesti alkaneelle risteilylle.

Paluumatka oli luojan kiitos sään puolesta vähän rauhallisempi, mutta edellisen huonosti nukutun yön jälkeen painuttiin ajoissa nukkumaan. Hitusen tietty harmitti, ettei saatu tästä minilomasta kaikkea irti, mutta olipahan kokemus tämäkin.. Better luck next time :D

IMG_4507
IMG_4513
Uus ihanan pehmee ja lämmin neule!
Kollaasit20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti