perjantai 30. tammikuuta 2015

Hopelessly Hooked on Raw Chocolate


Tässä nyt vaan pääsi käymään näin.

9UF3SGzlQfCnxYNKOcbJ0g1

Sain joululahjaksi tällaisen raakasuklaan valmistuspaketin, joka oli kieltämättä harvinaisen helppo väylä suoraan raakasuklaan ihmeelliseen maailmaan. Kunhan sekoitti ainekset keskenään, kaatoi muotteihin ja pisti kylmään. Sopii siis niillekin, jotka ei jaksa häärätä keittiössä juuri varttia pidempään. Itse jätin pakkauksessa tulleet goji-marjat pois ja puristin sen sijaan vähän sitruunaa kaakaomassan joukkoon.

Osasin jo "taikinan" mausta päätellä, että hyväähän siitä tulee, mutta aliarvoin tilanteen täysin. Tiistai-iltana pistin ensimmäisen raakasuklaaköntin poskeeni ja sen jälkeen himosta ei ole tullut loppua. Pidän itseäni varsin kurinalaisena jos onnistun syömään vain yhden suklaan päivässä, mutta on noita nyt mennyt parikin kipaletta päivän aikana. Luojan kiitos tämä on melkosen tuhtia tavaraa, niin ei sitä kovin paljon jaksaisi kerralla mutustaakaan vaikka mieli tekisi.

Oon suoraan sanottuna ihan valtavan yllättynyt, miten suuren vaikutuksen raakasuklaa onnistui muhun tekemään. En ole koskaan erityisemmin innostunut mistään sen kummemmista "terveysvillityksistä", koska koen itseni varsin hyvinvoivaksi nykyisillä (terveellisiksi katsomillani) elämäntavoillani. Tämän jutun mahtavuus piileekin siinä, että voin herkutella ilman huonoa omaatuntoa. Raakasuklaasta kieltäytymistä ei tarvitse edes miettiä, vaan sitä haluaa säästellä lähinnä siksi, että sitä riittäisi vielä seuraavillekin päiville nautittavaksi.

En muista millon viimeksi olisin ihastunut johonkin ruokaan/herkkuun näin syvästi, ja aionkin lähitulevaisuudessa maistaa myös erittäin houkuttelevalta kuulostavaa minttu-raakasuklaata. Saa nähdä miten pahasti hurahdan näihin erilaisiin raakasuklaisiin, mutta tuskinpa tää tulee sen suuremmin mullistamaan mun tähänastisia elämäntapoja. Hauska kuitenkin kokeilla jotain uutta!

Tässä vielä paketin valmistusohje, ja lisää vinkkejä raakasuklaan tekemiseen löytyy esimerkiksi täältä. Ei muuta kuin kokeilemaan! ;)

  IMG_0916

4 kommenttia:

 1. Whippii tää oli kiva postaus!!! Oon ihan samaa mieltä sun kaa siinä, että pari palaa riittää ja oikeasti sitä haluaa oikein säästää, jotta seuaavana päivänäkin olisi vielä jäljellä! Se onkin se suurin ero ns. Feikkisuklaaseen: jokaisesta palasta nauttii, ja jokainen pala on tietoinen. Joku perus maitosuklaa helposti jättää vain huonon olon ja helposti menee vaikkapa koko levy, ihan tiedostamatta!
  Ahh raakasuklaa on kyllä niin ihanaa :D en voisi sitä enempää ylistäää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! :--) Ja niinpä, toi säästeliäisyys on melkein jo huvittavaa.. Huomasin tossa yks päivä laittavani yhen raakasuklaapalan ensin viiteen osaan ja sit söin hiiiiitaasti pari palasta ja pistin loput takas jääkaappiin :'D ihme hamstraamista. Mut se on vaan niin hyvääää.

   Poista
 2. Nyt sait kyl mun uteliaisuuden heräämään :D pitäis varmaan ryhdistäytyy ja kokeilla joku päivä ku niin moni on kehunu noita! Ja kiva tää blogin ulkoasu muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maria! (: Ja juu kannattaa ihmeessä kokeilla, voidaan sit yhessä olla riippuvaisia ;--)

   Poista