tiistai 29. joulukuuta 2015

Our Christmas

Jos meidän joulu vuosimallia 2015 pitäisi kiteyttää kolmeen sanaan, olisivat ne lämminhenkinen, rentouttava ja tunnelmallinen. Jouluumme sisältyi lähinnä mukavaa yhdessäoloa perheen ja sukulaisten kanssa, paljon ruokaa ja ennen kaikkea hyvää mieltä. Mitäpä muuta sitä voisi joululta toivoakaan. 

Aatonaattona äiti haki mut Espoosta mökillemme Vihtijärvelle, missä aloitimme varsinaiset jouluvalmistelut. Olohuonetta koristava pikkuruinen kuusi sai koristeet ja uunissa paisteltiin vuoron perään joululimppuja, piimäkakkua, pipareita sekä joulutorttuja. Käytin pipareiden koristeluun taas hyvän tovin, vaikkei tällä kertaa käytössä ollutkaan perinteisen sokerikuorrutteen lisäksi kuin kimallevärien jämät. Michael Bublén joululevy pyöri taustalla tuoden vielä lisää joulufiilistä, jota ei kyllä meidän pikku möksästä puuttunut. 

IMG_5934
IMG_5906
Documents38 Documents39 IMG_5986 Documents37
Tein taas liudan erilaisia joulutorttuja perinteisten tähtitorttujen sijaan, ja kyllä muuten sateli kehuja ;)

IMG_6006

Jouluaattona heräsimme jo hyvissä ajoin, sillä eräs tuttavaperheemme tuli perinteiseen tapaan riisipuurolle heti aamusta. Tänä vuonna manteli jäi kokonaan uupumaan, mutta enpä mä olis sitä saanut kuitenkaan :') En oo vielä kertaakaan saanut mantelia näiden kahdenkymmen vuoden aikana -miten se on ees mahollista?

Vieraiden lähdettyä oli hyvin aikaa vain olla ja rentoutua. Itse keskityin lähinnä Tonin kaulahuivin neulomiseen (jep, olin taas hyvissä ajoin) ja valokuvaamiseen. Myöhemmin pistettiin myös meidän ikivanha puusauna tulille. Olin jo ihan ehtinyt unohtaa, miten ihanaa sen pehmeissä löylyissä onkaan istuskella.

Saunan jälkeen olo oli kuin onkimadolla, kuten Tonilla on tapana sanoa :D Tässä vaiheessa alkoi nälkäkin kurnia, ja kipitettiin samalla tontilla sijaitsevaan vaarini taloon illalliselle. Perinteisistä jouluruuista mulle ei oikeastaan maistu äidin tekemän imelletyn perunalaatikon lisäksi kuin pari palaa kinkkua, mutta tällä kertaa pöydästä löytyi onneksi myös ihanan raikasta salaattia sekä makaroonilaatikkoa.

Hieman myöhemmin siirryimme takaisin mökkiin glögille ja jälkkärille. Tämän jälkeen oli vuorossa lahjojen jako, ja voi että miten kivoja lahjoja sainkaan! Parasta oli kuitenkin huomata, että mun antamat lahjat olivat saajiensa mieleen :--)

Aatto oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja nukkumaan mennessä olo oli äärimmäisen onnellinen ja ennen kaikkea kiitollinen. 

Kollaasit32 IMG_6119 IMG_6081 IMG_6089 IMG_6102 Kollaasit33 IMG_6227 Kollaasit35 Kollaasit34 IMG_6177 Kollaasit36 IMG_6214 IMG_6263 IMG_6283 IMG_6308

Joulupäivänä oli Tonin ja hänen vanhempiensa vuoro tulla tupaamme aamupuurolle. Tätä olin odottanut ehkä kaikista eniten, koska ei olla vielä parina aiempana vuonna päästy kunnolla viettämään joulua yhdessä Tonin kanssa. Nyt oli ihan luksusta viettää koko aamupäivä oman rakkaan seurassa. 

Riisipuuro maistui vähintään yhtä hyvältä kuin aattonakin, ja koko keittiö täyttyi taas iloisesta puheensorinasta. Ulkona sää oli sateinen ja harmaa, mutta mökin lämmin tunnelma ei antanut asian häiritä lainkaan. Lissu-tonttu kävi vuorollaan kaikkien rapsuteltavana ja oli muutenkin huomion keskipisteenä -kuten aina.

Lahjoja vaihdeltiin taas suuntaan jos toiseen, ja mulla saattoi vähän leuat loksahtaa, kun paketeista paljastui ihan mahtavia juttuja! Olen ilmeisesti ollut harvinaisen kiltti tänä vuonna.. :D Lahjoista kuitenkin lisää myöhemmin.

Tonin perheen piti lähteä iltapäivällä takaisin Espooseen, ja meidänkin oli aika ajella vuorostaan Riihimäelle mummin luokse. Siellä oli ohjelmassa lisää jouluruokaa ja lahjoja sekä mummin eläinten rapsuttelua. Kissoista sain pari kuvaakin otettua, mutta koirat pysyivät hädin tuskin sekuntiakaan paikoillaan.. Illemmalla ajeltiin Waltsun kanssa kotiin ja menin vielä Tonille yöksi. Aivan ihana päivä tämäkin : )

Kollaasit38 IMG_6331 IMG_6133 IMG_6421 Kollaasit39

Tapaninpäivä valkeni varsin aurinkoisena, ja ihan hitusen taisi luntakin sadella! Syötiin aamupalaa kaikessa rauhassa yhdessä Tonin vanhempien kanssa, minkä jälkeen vietin pienen kuvaustuokion kissojen kanssa. Myöhemmin iskä avovaimoineen nappas mut kyytiin ja lähdettiin moikkaamaan meidän pappaa ja muuta isän puolen sukua. Oli ihanaa nähdä myös mun serkkuja, eli 4-vuotiasta Onnia ja kohta 2-vuotiasta Ilona-kummityttöä. 

Illan tullen ajeltiin taas Espooseen, haettiin Toni matkalla ja vietettiin loppuilta iskän luona juustoja ja viiniä maistellen sekä hyvästä seurasta nauttien. Lähdettiin Tonin ja Waltsun kanssa kotiin vasta puolenyön jälkeen, kun rupesi väsymys pikkuhiljaa painamaan.

IMG_6481 Documents40 IMG_6486 Kollaasit40 IMG_7023

Jonkun korvaan meidän joulu saattaa kuulostaa hektiseltä paikasta toiseen juoksemiselta, mutta mulle tää on just se oikea tapa viettää joulua. Tärkeintä on läheisten seura ja lämmin tunnelma, ei se onko maassa lunta tai saako uuden iPhonen lahjaksi. Joulun merkitys on muuttunut paljonkin vuosien varrella, mutta tälle parikymppiselle kulunut joulu oli täydellinen just sellasena kuin se oli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti