torstai 3. joulukuuta 2015

Jouluhömpötyksiä ♥

IMG_4106

JEEEE, nyt saa vihdoin ja viimein ihan luvan kanssa vähän hössöttää joulusta! Marraskuun puolessavälissä Toni vielä pyöritteli mulle silmiään, kun siemailin tyytyväisenä glögiä sohvalla kynttilänvalossa peiton alla makoillen. Nyt se on kuitenkin jo ihan sallittua, ja parhaassa tapauksessa saan jopa glöginjuontiseuraakin. Ihanaa!

IMG_4129 (2)

Oon myös alkanut pikku hiljaa ripotella vähän joulukoristeita ympäri kämppää. Esimerkiksi keittiön ikkunassa killuva tähti tuo ihanasti valoa muuten niin pimeisiin iltoihin ja viikonloppuna olisi tarkoitus virittää parvekkeellekin jouluvalot. Eilen myös kaunis punainen joulutähti muutti meidän olkkarin pöydälle <3

Documents24

Joulukalentereita ei myöskään parane unohtaa! Viime vuonna olin ihan onneton, kun en hommannut itselleni joulukalenteria ja toisaalta sen raahaaminen Espanjaan olisi ollut jokseenkin epäkäytännöllistä. Tänä vuonna asiat ovat huomattavasti paremmin, sillä bongasin itselleni Punnitse ja säästä:stä maidottoman suklaakalenterin! Tonille ostin ylläriksi ihan oman perinteisen Muumi-suklaakalenterin :D

IMG_4552

Glögiä on menossa jo peräti toinen pullo, ja löysinpä sen kaveriksi lähikaupasta gluteenittomia pipareitakin -on muuten hyviä! Haluaisin myös maistaa tattaripipareita, joita monet kehuu, mutta niitä ei tietenkään meidän ääs-marketin valikoimasta löytynyt. Mutta ei se mitään, näillä mennään toistaiseksi.

Documents20

Mulle myös yksi erittäin oleellinen osa tätä joulunalusaikaa on neulominen. Aloitin kyseisen harrastuksen vasta pari vuotta sitten, vaikka käsitöistä olen lapsesta saakka kovasti tykännytkin. Silloin kaksi vuotta takaperin väkersin ihan ihka ensimmäiset villasukat, jotka Toni sai silloin joululahjaksi. Viime vuonna petrasin huimasti ja tein peräti kolmet sukat (äidille, iskälle ja Annille) sekä yhdet lapaset (Tonille, tietysti sävy sävyyn sukkien kanssa).

Tänä vuonna ajattelin pistää taas vähän paremmaksi ja kokeilla jotain ihan uutta. Ja kuten huomaatte, on raitakuosi ollut suosiossa, koska en ainakaan toistaiseksi osaa itse vaihtaa lankaa saati tehdä mitään hienoja kuvioita.. :D

Documents21 Kollaasit18

Päätin lisätä myös aamupuurooni pienen jouluisen vivahteen tekemällä itse kaneli-omenasosetta. Sen ohje menee lyhykäisyydessään näin: 
  • kuori ja pilko pieniksi paloiksi 7 isohkoa omppua 
  • laita omenanpalaset ja 2,5dl vettä kattilaan, kiehauta
  • anna kiehua matalalla lämmöllä ja heitä sekaan kaksi kanelitankoa, loraus sitruunamehua, ripaus (noin teelusikallinen?) kardemummaa sekä oman maun mukaan vielä vaniljasokeria ja jauhettua kanelia
  • kun omenat ovat kypsyneet eikä kattilassa ole enää ylimääräistä vettä, ota kattila liedeltä, nouki kanelitangot pois ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi
  • anna jäähtyä ja nauti !
Nnam, tää on ihan täydellistä kaurapuuron kanssa ja sopii varmasti oman mielikuvituksen puitteissa melkeinpä mihin vaan! 

IMG_4615  

Käppäilin eilen illalla stadissa, ja joulufiilis nousi hetkessä vielä entisestäänkin. Se ihana jouluinen tunnelma, joka valtaa kaikki kadut, kaupat ja kahvilat sai mut ihan älyttömän hyvälle tuulelle. Tällä kertaa mulla ei ollut kameraa mukana, mutta käytiin Tonin kanssa pyörähtämässä Aleksilla jo marraskuussa heti joulukadun avajaisten jälkeen, ja sain onneksi silloin edes nämä pari kuvaa räpsäistyä.

IMG_4297 Documents26

Joululahjojen kanssa olen jo harvinaisen hyvässä vaiheessa, sillä muutama lahja on jo hommattuna ja suurin osa ainakin suunnitteluasteella. Rakastan omaperäisten ja tarkkaan mietittyjen lahjojen antamista, joten on kiva olla ajoissa liikkeellä ettei iske mitään viimehetken paniikkia.

En ehkä malta odottaa ensimmäisten pipareiden ja joulutorttujen leipomista tai varsinkaan sitä, että
mun iki ihana ystäväni Blondi tulee kohta kuukaudeksi Englannista Suomeen !! <3 Voidaan taas yhdessä kuunnella joululauluja ja mutustaa jouluherkkuja ; )

On tää vaan niin ihanaa aikaa. Muistetaanhan nauttia joka hetkestä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti