maanantai 28. maaliskuuta 2016

Sightseeing in London, Part 1

Lontoo on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia nähtävyyksiä, joista valtaosa sijaitsee vieläpä suhteellisen lähellä toisiaan. Sen lisäksi julkinen liikennehän pelaa tässä kaupungissa kuin rasvattu, joten paikasta toiseen liikkuminen ei ollut mikään ongelma, vaikka etäisyyttä olisi ollut enemmänkin.

Ehdittiin neljässä päivässä kahmia mielestäni aika kattava annos Lontoota, joten päätin listata muutamia ihan ehdottomia must see -paikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä varsinkin jos on itsekin Lontooseen matkaamassa. Kaikki nämä alla olevat turistikohteet sijaitsevat niin lähellä toisiaan, että ne voi kiertää halutessaan vaikka yhdessä päivässä. Laitan toiseen postaukseen vielä sellaiset mestat, jotka sijaitsevat vähän eri suunnalla :)

Big Ben

Tämä ensimmäinen nähtävyys ei varmaankaan esittelyjä kaipaa, sillä Big Ben on monille juuri se ensimmäinen asia, joka Lontoosta tulee mieleen. Kyseinen pytinki oli kyllä kieltämättä aika vaikuttava ilmestys -ei sen kokoa voi mitenkään tajuta ennen kuin itse pällistelee pienenä ihmisenä siinä vieressä.
Kollaasit44 IMG_8861

Westminster Abbey & Westminster Cathedral

Ihan Big Benin vierestä voi bongata Westminsterin luostarin, joka oli sekin ihan mielettömän hieno rakennus. Tästä kävelee vielä kymmenisen minuuttia Westminsterin katedraalille, joka oli aika eri tyylinen mutta niin ikään näkemisen arvoinen paikka.


IMG_8884 Documents1 IMG_8942

Piccadilly Circus

Tässä risteyksessä tuli poikettua useampaankin otteeseen, yleensä juuri iltahämärällä. Piccadillyllä jos jossain on sitä aitoa suurkaupungin fiilistä, joka syntyy ihmisvilinän, punaisten kerrosbussien sekä vilkkuvien Coca-Cola -mainosten yhdistelmästä. 

IMG_7709 (1)IMG_7697 (1) IMG_7714 (1) IMG_7703 (1) IMG_7729 IMG_7736 (1)

Trafalgar Square

Piccadillyltä kävelee näppärästi muutamassa minuutissa Trafalgarin aukiolle, jonka keskellä komeilee valtava muistomerkki leijonapatsaineen. Kauniisti valaistut suihkulähteet, upea National Galleryn rakennus ja valtava kirkko ovat nekin ilo turistien silmille.

IMG_9224 IMG_7755 IMG_8446 IMG_8450 IMG_7778

London Eye

Trafalgarilta on puolestaan lyhyt kävelymatka Thamesin varrelle ja siten myös London Eyelle. Tämä maailmanpyörä lienee myös kaikille entuudestaan tuttu Lontoon "symboli". Sekin oli iltaisin hienosti valaistu, välillä punaiseksi ja välillä taas vihreäksi. Päätettiin tällä kertaa jättää maailmanpyörän näköalakierros välistä, sillä liput olivat melkosen kalliit. 
IMG_9275
IMG_8474

Jos näitä yllä esiteltyjä nähtävyyksiä lähtee järjestyksessä kiertämään, niin suosittelen aloittamaan Piccadillyltä ja kävelemään Trafalgarin aukion kautta Lon Eyelle ja siitä Big Benille ja viimeiseksi vielä luostarin kautta katedraalille :) Seuraavassa postauksessa sitten palatseja ja puistoja ja sen semmosta. 

Mukavaa pääsiäismaanantaita kaikille! Syökäähän paljon suklaamunia vielä kun voitte ; ) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti