perjantai 19. joulukuuta 2014

Greetings from Andalucía

Täällä sitä taas ollaan Andalusian auringon alla! Edellisestä visiitistä tähän osaan Espanjaa on kulunut vasta reilu kolmisen vuotta, mutta silti jaksoin taas kerran yllättyä tämän kyseisen alueen kauneudesta. Aina aiemmin olen matkustanut tänne kesä-heinäkuussa, joten tämänhetkinen vuodenaika tuo vielä uudenlaisen lisänsä aiempiin kokemuksiini verrattuna. Myöskään tämä Torroxin kylä, jossa nyt asumme, ei ole minulle ennestään tuttu paikka.

Olen ehtinyt viettää täällä jo viisi päivää, jotka ovat kuluneet varsin nopeasti.
Maanantaina ei ehditty vielä kummempia puuhastella, kun tultiin vasta myöhään iltapäivällä kämpille. Asutaan nyt siis äitini enon, Jukan luona täällä pikku kyläpahasessa. Rakastuin heti näiden ihanaan asuntoon ja eritoten kattoterassiin, mistä tuo oikeanpuoleinen kuva on otettu kuuden aikaan illalla. Ja kuten toisesta kuvasta näkyy, niin täytyyhän sitä täälläkin joulukuusi olla ; )
  20141216-000309

Tiistaina ei myöskään ollut ihmeemmin ohjelmaa. Käväistiin aamupäivällä äidin serkun, Susan luona kahvilla, minne ilmestyivät myös muut serkkutytöt. Äidilläni on siis yhteensä kolme espanjalaista serkkua: Susana, Yolanda ja Janita. Heistä kukaan ei ikävä kyllä puhu sanaakaan suomea, mutta onneksi on Jukka tulkkaamassa.

_MG_7519

Yllä oleva kuva on otettu kämpän etuovelta samoin kuin kuva alla oikealla. Vasemmanpuoleinen on sen sijaan otettu kattoressilta 'sisäpihan' suuntaan.

20141216-234824

Tiistai-iltana lähdettiin äidin kanssa pyörähtämään kylän "keskustassa", jos sitä voi siksi nimittää. Ensimmäiset kuvat ovat matkan varrelta, ja seuraavat itse keskusaukiolta.

Kollaasit1Kollaasit2
IMG_9515

Keskusta osoittautui varsin sieväksi ja odotuksiani isommaksi; olihan siellä peräti useampi baari/kahvila, muutama kauppa sekä iso kirkko. Takaisintulomatkalla törmättiin paikallisiin katukissoihin, joista olin heti valmis adoptoimaan tuon mustavalkoisen pikkukaverin. Se oli niin ihanan reipas ja sosiaalinen tapaus, että jumituin kaveeraamaan sen kanssa vähän pidemmäksikin aikaa.

Kollaasit3

Seuraavana aamuna piti herätä melko varhain aamulla, koska lähdettiin jo yhdeksäksi Caletaan hakemaan toista autoa korjaamolta. Siinä oli joku pikkuvika ja äidin oli tarkoitus saada se käyttöönsä heti korjauksen jälkeen, mutta se hyytyikin heti ensimmäiselle huoltoasemalle.
Siinä sitä sitten ihmeteltiin ja odoteltiin hinausta takaisin korjaamolle. Otin tietysti ylimääräisestä ajasta ilon irti ja kävin räpsimässä joitakin kuvia Caletasta, joka on melko piskuinen kylä meren ja vuorten välissä. Eläinlääkäriasema sieltä kuitenkin löytyi.

_MG_7544 _MG_7524 _MG_7529

Pökötti jäi taas korjaamolle, ja lähdettiin Jukan autolla käymään Nerjassa. Se on puolestaan varsin tuttu kylä, jossa itse olen käynyt kolmesti ja äiti sitäkin useammin. Joku tuossa paikassa vetää kummasti puoleensa kerta toisensa jälkeen, mutta eipä kai se ole ihmekään. Toivottavasti kuvat puhuvat puolestaan, sillä en mitenkään pysty sanoin kuvailemaan, miten ihanasta paikasta on kyse.
Suurin osa kuvista on otettu Balcón de Europalta, mutta on Nerjassa paljon muutakin nähtävää. Jos näille suunnille eksyy, niin suosittelen ehdottomasti käymään tai vaikka jäämään pidemmäksikin aikaa. Itse en tunnu kyllästyvän kyseiseen paikkaan sitten millään.

_MG_7550 _MG_7555 20141217-1949211 _MG_7599 _MG_7574 _MG_7615 _MG_7593 Kollaasit4 20141217-194921 _MG_7627 _MG_7596 20141217-200047 _MG_7645 4UkC4PTIQs+9E6essKJkQw

Nerjasta palattuamme ehdin vielä hetken nauttia kattoterassilla auringosta ja tein myös tuttavuutta naapurin koirien kanssa. Saanen esitellä: oikealla Suri ja vasemmalla pikku Goli (eli Goljat), joka teki muhun lähtemättömän vaikutuksen söpöine silmineen. Tuitui vaan ja sitä rataa.

20141217-231324

Eilen eli torstaina käytiin sekä Vélez-Málagan että Torre del Marin markkinoilla. Velezistä löytyi tuo kangaskassi, mutta muuta ei tällä kertaa tarttunut matkaan. Käväistiin Janitan luona lounaalla, minkä jälkeen Jukka lähti hakemaan velipoikaani Waltteria lentokentältä. Me pyörittiin sillä välin äidin kanssa yhdessä ostoskeskuksessa, mistä löysin vyön, topin ja neuleen sekä vielä yhden puuttuneen joululahjan. Kuvia ostoksista tulee myöhemmin, koska tähän postaukseen en enää enempää tunge.

20141218-190413

Tänään säät salli taas oikein kunnolla, ja makasinkin monta tuntia kattoterassilla kirjaa lukien. Käytiin vielä uudemman kerran Nerjassakin, mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa. Kuvia on tosiaan kertynyt ihan järkyttävät määrät, mutta koitan parhaani mukaan karsia niitä ja laittaa tänne vain parhaat. Huomaatte kyllä, kuinka hyvällä menestyksellä..

Mulla olis vielä viikko aikaa nauttia auringosta, ja joulukin lähestyy päivä päivältä. Joulufiilistä täältä ei kyllä pahemmin löydy, mutta enköhän mä jotenkin pärjäile ; ) Mukavaa joulun odotusta sinne kotimaahan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti