torstai 2. tammikuuta 2014

Happy New Year from Croatia !


Lauantai 28.12.2013  Matkustuspäivä

Lento Helsingistä Wieniin lähti illalla viiden aikaan ja lento kesti reilu pari tuntia. Vuokrattiin kentältä tila-auto et saatiin kaikkien -eli mun, Tonin ja sen vanhempien- kamppeet mahtumaan mukaan. Autossa pitiki istuu semmoset neljä tuntia ennen ku päästiin perille Zagrebiin joskus keskiyön paikkeilla. (Tämmönen järjestely siks ettei Helsingistä oo suoria lentoja Zagrebiin).
Käytiin viel Tonin kans käppäilee ulkona ja moikattiin paria sen kaveria keskustassa :)

Tonin perheellä on siis oma kämppä melkeen Zagrebin keskustassa, mut sen remontti on viel kesken ni asutaan nyt toisessa kämpässä. Tää on kyl tosi mukava, kans just remontoitu ja lähellä keskustaa eli ei mitään valittamista.

Btw, heti tähän alkuun tiedoks et kaikki nää kuvat on iPhonella otettuja ja blogger pakkaa nää viel kivasti, eli laatu on taas vähä mitä on..


Keskusaukio, Trg Bana Josipa Jelacica:


Katedraali (joka ei mahtunu kokonaan kuvaan) ja sen edustalla olevaa aukiota:


Sunnuntai 29.12.2013  Dalibor's birthday!

Nukuttiin pitkään ja lähettiin sit keskustaan metsästää aamupalaa. Tuli pieni mutka matkaan ku meil oli vaan euroja ja kaikki rahanvaihtopisteet oli kiinni eikä leipomossa voinu maksaa kortilla. Käytiin sit nostaa vähän kunia ja saatiin vihdoin ruokaa.

Seuraavaks nähtiin Tonin kaveri Dalibor ja mentiin kahville. Tuotiin sille Suomesta synttärilahjaks pullo kossua :D Istuskeltiin kahvilas jonku aikaa, tultiin käymään täs kämpillä nopeesti ja lähettiin takas keskustaan. Siel nähtiin lisää näit paikallisii Tonin kavereita, Ivek ja Lonco. Mentiin taas kahvittelee ja Toni tilas meille vruca cokoladat eli semmoset kuumat vähän niinku kaakaot mut toi on paksumpaa ja viel makeempaa.


Ivek leikki mun kännykäl ja sai meist tämmösen edustavan tilannekuvan ^ :'D

Tääl on kiva ku voi talviaikaanki istuu ulkona kahvilla ku kaikkial on noi katokset ja lämpölamput. Ainoo vaan et kuvist tulee tommosii creepyn punasii. Mut muuten tosi jees, ei röökikää haise niin pahasti, ku täälhän siis joissain paikois poltellaan sisälläki :/ Nii joo, ja jos joku ihmettelee, ni en siis puhu ite sanaakaan kroatiaa vaa juttelen näiden paikallisten kans enkuks. Tietty sit ku ne keskenään höpöttää kroatiaks ni joudun vaa arvailee et mist mahtaa olla kyse.. Tai sit Toni suomentaa mulle :D Mut hyvin on sujunu joka tapaukses. 

Käytiin taas välis kämpil, laittauduttiin vähän ja lähettiin syömään. 


Syötiin semmoses paikas ku Leonardo, kuulemma paras ravintola tääl. Enkä kyl pistä yhtää vastaan, oli nimittäin super hyvät ruuat eikä ainakaa hinnal pilattu. Otettiin alkupalaks govedja juhat elikkä tommoset kirkkaat keitot. Toni söi pääruuaks jonku leikkeen ja mä lasagnen. 


Syömisen jälkeen nähtiin taas Dalibor ja lisäks muutama uus tuttavuus. Meit oli semmonen kaheksan ihmisen porukka ja suunnattiin History baariin juhlistaa Daliborin synttäreitä. Istuskeltiin siel koko ilta chillisti, juotiin maltillisesti ja tutustuin tooosi ihanaan tyttöön nimelt Ines :) Tultiin sen kans hirmu hyvin juttuun ja jauhettiin pitkin iltaa kaikkee mahollista. Myöhemmin ku käveltiin baarista keskustaan ettii ruokapaikkaa, ni opetettiin Inesin kaa toisillemme sanoi suomeks ja kroatiaks tosi hyvällä menestyksellä. Se oppi esim. et christmas = joulu, almost like yolo :D Ja se toisteli innoissaan et "Mun nimi on Ines" ku opetin sen sille >:D Mut jeps, oli kyl super hauska ilta! 


Maanantai 30.12.2013  Shopping

Nukuttiin taas myöhään ja lähettiin kiertelee eka näit keskustan kauppoja, käytiin välis kahvilla Tonin porukoiden kans, käveltiin yhen ihanan puiston läpi ja päädyttiin päärautatieasemalle ja sieltä asematunneliin, joka on täynnä kaikkii kivoja pikkukauppoja. Löysin eka yhet mustat farkut, jotka kävin sit myöhemmin palauttaa ku ei ne ollukaa hyvät. Mut paras löytö oli uus takki! :) Makso euroina vajaa viiskymppii ja on tosi lämmin ja muutenki bueno.Illemmal nähtiin taas Daliborii. Käytiin kahvittelee tommoses paikas ku La Bodega ja tykkäsin niiden kupeista >:) Tääl on muuten maailman parasta kahvii, vähän ku cafe latte, mut sitä sanotaan ns. valkoseks kahviks. Siin on siis kans paljon maitoo ja sillee, namnamm.


Kahvittelun jälkeen käveltiin leffateatterille ja ostettiin liput Leonardo DiCaprion tähdittämään The Wolf of Wall Street -leffaan. Yks lippu makso vissiin 30kunaa, eli noin neljä euroo.. :D Leffa oli yllättävän hyvä, naurettiin välil ihan vedet silmissä. Se kesti kyl paljon pidempään mitä luultiin (joku kolme tuntii), ja kahen tunnin jälkeen oli vartin tauko. Päästiin joskus varmaan kahen maissa yöllä kotiin mut olipahan taas mukavaa >:)


Tiistai 31.12.2013 Welcome 2014!

Tääki päivä alko shoppailulla. Etittiin Tonille kans uutta takkia, ja Zarasta löytyki yks kiva, muttei ollu kokoja. Ite löysin sielt asematunnelista tämmöset uudet kengät:


Tähän väliin pari kuvaa päärautatieaseman edustalta:


Shoppailun jälkeen suunnattiin taas Leonardoon syömään. Otettiin samat keitot alkupalaks ku viimekerralaki, ja pääruuaks söin spaghettia tomaatti-basilika -kastikkeella. Keitto maksaa tuol peräti 1,70€ ja toi mun pasta oli 3,50€… Eipähän oo hinnoissa valittamista :'D 


Välissä mentiin hetkeks kämpille chillailee ja vähän laittautuu iltaa varten, ja lähettiin sit ratikalla Daliborin tyttöystävän, Moiran luo. Sinne tuli muitaki näit paikkallisii ja kaikki toi vähän juotavaa ja lisäks tarjolla oli kaikkee pientä syömistä. Tääl on tapana yhdistellä esim. punaviiniä ja kokista, mut ite tykkäsin enemmän valkoviini-fanta -yhdistelmästä, ni lipittelin lähinnä sitä :D Ilta meni aika nopeesti ja lähettiin puol 12 aikaan Tonin kans kohti keskustaa. Ehittiin melkeen keskusaukiolle asti, ku vuosi vaihtu ja hienoimmat ilotulitukset alko. (En saa nyt tähän videoo niistä, mut laitan sit varmaan seuraavaan postaukseen ku oon taas kotona. )Keskusta oli ihan täynnä porukkaa, ja lähettiin heti ilotulitusten jälkeen takas. Oltiin päätetty ettei ees yritetä päästä mihinkään klubille, koska niihin maksaa uv:na älyttömän paljon sisään plus ne on kuulemma niin täynnä ettei siel mahu ees liikkuu. Loppuilta meni siis kivasti samassa paikassa ku alkuiltaki. Ei jaksettu ihan yhtä pitkään ku muut eikä juotukaan paljoo, mut hauskaa oli joka tapaukses :)

Keskiviikko 1.1.2014  Välipäivä

Eilen ei tosiaankaa tehty mitääään. Paitsi illalla käytiin syömässä Tonin perheen tuttavapariskunnalla, jotka asuu sen näiden oman kämpän naapurissa. Lisäks käytiin keskustassa joskus 12 maissa, ku haluttiin hodarit, mut kaikki paikat oliki just menny kiinni. Tonille löyty sit jotain syömistä yhestä toisesta paikasta, ja sit käveltiinki takas. Eli ei siis mitään tärkeetä tai kertomisen arvosta tapahtunu.

Lopuista päivistä kirjottelenki sit ku oon taas Suomessa :)

Hyvää uutta vuotta kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti