tiistai 7. toukokuuta 2013

¡ Saludos de Madrid ! (part 1)

Terveiset Madridista välittyy taas pienellä viivellä, kun en oo muka kiireissäni ehtiny reissusta mitään kirjottelee. Tultiin takasin jo parisen viikkoo sitte, mut en vaan yksinkertasesti oo saanu kerättyy itteeni tätä varten. Kuvia tosiaanki tuli vaihteeks lähemmäks 800 (en itekää tiiä miten se on mahollista) et niiden karsiminen, muokkaus ja tänne valikointi on hiukkasen työlästä. Oon nyt yrittäny parhaani, mut siitä huolimatta näit on kauheet määrät :D Ja kuvien laatu tosiaan vaihtelee aika paljon, koska osa on järkkäril, osa pokkaril ja osa taas kännykäl (htc....).
Lähtö Helsinki-Vantaa lentokentältä oli siis perjantaina 19.4. aamulla yhdeksältä. Naatiskeltiin äidin kans kentäl viel toinen aamupala, joka itelläni koostu croissantista ja ihan super hyvästä kaakaosta :) 


Kone lähti vähän myöhässä ja kun saavuttiin Pariisiin välilaskulle, oltiin noin 20min myöhässä aikataulusta. Sehän kevens mieltä tosi huimasti ku tiedettiin et meil on jo valmiiks kiire et keritään jatkolennolle Madridiin. Seikkailtiin sit niska limassa siellä ah, niin ihanan selkeällä Pariisin kentällä ja juostiin koneeseen viimesinä. Meil tais olla semmoset 40min aikaa vaihtaa, mut toisin ku oltais luultu, niin ei portit 2D ja 2F ollu lähelläkään toisiaan. Kirosin koko lentokentän lisäks sinne alimpaan helvettiin myös oman käpäsen matkalaukkuni, jota ei suinkaan voinut vetää perässä vaan sitä piti kädessä roudata koko se jumalaton matka. Hitusen alko käsi helottaa kyseisen suorituksen jäljiltä. Päästiin kuitenki kaikesta huolimatta turvallisesti perille.

Madridin kentältä hypättiin metroon, välissä pari vaihtoa ja sit oltiinki jo päämäärässä, eli Óperan aukiolla. Ku noustiin metrotunnelista ni ei tarvinnu kävellä ku parikyt metriä ja oltiin jo hostellin ovilla :D Ja tietty aurinko paisto ja lämmitti ihanasti ja kaikki oli täydellistä. <3
Hostellihuoneessa alko heti se kuuluisa peiliteinitys, jonka tuotokset tulee tässäki postauksessa varsin tutuksi.


Ooppera-talo ja aukiota
Jätettiin vaan pikasesti kamat sisälle ja suunnattiin kohti Plaza Mayoria:

Porttikongi Plaza Mayorille





Sangría y cerveza


Seuraavaks käppäiltiin Puerta del Solille, joka on yks Madridin tunnetuimmista aukioista. Siellä mm. toi nollapiste, josta Espanjassa yleensä lasketaan etäisyydet muihin kaupunkeihin yms. Ja tossahan jokasen turistin on totaallisen must käydä ottaa kuva :D




Bongasin taas sen kaikista oleellisimman ;) 
Sit kävästii haukkaa vähä hiukopalaa ja pääsin ekaa kertaa maistaa noit croquettes eli 'kroketteja' :D Täs kyseises paikas ne oli vähän pettymys, jääny jotenki raa'aks. Mut myöhemmin ku söin muual ni olihan ne hyviä (:


Iltasella Solin aukio ja meiän lähikirkko näytti tältä:




Pojat oli tainnu ennenki koskee palloon.. O_o




Vaatteet vaihtoon ja vastapäiseen Taberna Realiin syömään :)



Tilasin sit savustettuu lohta, enkä tajunnu et se tulee raakana.. :D Normaalisti en ehkä pystyis syömään, mut toi oli kyl  niin hyvin tehty eikä yhtää limasta, et meni ihan hyvin alas (:

Blogger heittäyty taas hankalaks enkä saa seuraavan päivän kuvii enää mitenkää järkevästi tähän perään... Joten teen nyt niin, et pistän reissun löpinät ja kuvat muutamaan eri osaan. Eipä tuu sit iha niin pitkää tarinaa yhel kertaa. Eli jatkoa seuraa.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti