lauantai 9. tammikuuta 2016

At the Zoo

Pitäisi varmaan hommata joku kanta-asiakaskortti Korkeasaareen, kun kävin siellä reilu viikko sitten jo toistamiseen puolen vuoden sisällä.. :D Edellisellä kerralla sain sieltä mukaani kaksi yhden hinnalla -lipukkeen, joka oli voimassa vuoden loppuun asti. Tonia en saanut lähtemään tällä kertaa mukaani, mutta suureksi onnekseni Sissi riensi hätiin ja lähti ihan mielellään seuraksi.

Ajoitettiin lähtömme jo puolenpäivän hujakoille, että ehdittäisiin kierrellä koko saari läpi ennen pimeän tuloa. Suurimman huomion saivat tälläkin kertaa kissapedot, jotka olivat yllättävän paljon ulkosalla hyytävästä säästä huolimatta. Pakkanen ja viima tuntuivat koettelevan meitä enemmän kuin leijonia, sillä löysimme itsemme jo puolen tunnin kuluttua sisältä lämmittelemästä...
Documents43 IMG_6753 IMG_6740 IMG_6778 IMG_6789 IMG_6797 IMG_6822 IMG_6827 IMG_6835 IMG_6842 IMG_6844 IMG_6852 IMG_6811

Ehdin juuri ja juuri kuvata tikrut ja leijonat, kun kameran akku simahti. Pari pakkasastetta oli ilmeisesti sille liikaa.. Onneksi Sissillä oli sen uusi Olympus mukana, niin sain vielä muutaman kuvan räiskittyä, vaikken kyseistä kameraa osannutkaan käyttää... :D
PC300059 PC300068 Documents42

Tämmönen talvinen eläintarhavisiitti oli oikeastaan aika avartava kokemus, sillä iso osa eläimistä oli yllättävänkin aktiivisia. Näin esimerkiksi ensimmäistä kertaa molemmat Korkeasaaren amurintiikereistä, ja vieläpä tosi läheltä! Taidettiin myös nähdä aasianleijonalauman kaikki jäsenet ja päästiin ihastelemaan reilu vuoden ikäisiä lumileopardeja lähietäisyydeltä. Karhut olivat sen sijaan talviunilla ja berberiapinat sisätiloissa, mutta nähtävää riitti silti useammaksi tunniksi.

Musta on ihan älyttömän hienoa, että täällä Suomessakin osallistutaan aktiivisesti uhanalaisten lajien suojeluun. En esimerkiksi tiennyt, että äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltuja amurinleopardeja elää luonnossa enää noin 60 yksilöä.. Ei siis ole mikään pikkujuttu, että Korkeasaaren amurinleopardille syntyi viime keväänä naaraspentu, joka sai muuten juuri pari päivää sitten nimekseen Hope. 

Eläintarhoilla on valtavan suuri merkitys lukuisten lajien säilymisen kannalta, ja siksi niiden toiminnan tukeminen on mielestäni tärkeää. Sinäkin siellä voit halutessasi antaa oman panoksesi suojelutyön tukemiseen muun muassa lahjoittamalla ihan pienenkin määrän rahaa tekstiviestin muodossa tai ryhtymällä esimerkiksi AMUR-hankkeen kuukausilahjoittajaksi, kuten minäkin tein : ) Lisää lahjoittamistavoista ja suojeluhankkeista voit lukea täältä.

Eläimellistä lauantaita kaikille ! ;--)
IMG_7125

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti